Sa kelja skinuti jedan veći list i ostaviti sa strane. Zagrejati ulje u šerpi, dodati iseckan crni i beli luk, kratko prodinstati i dodati isečen kelj i celer. Posoliti, pobiberiti, preliti bujonom i odgore staviti ceo list kelja. Kuvati oko 25 minuta dok povrće ne omekša. Izvaditi list kelja i staviti na dno tanjira za serviranje. Usitniti sastojke štapnim mikserom, i vratiti čorbu da proključa. Čorbu od kelja servirati i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 707 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 353.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 3 g