Toggle Navigation

 

Goveđa kisela salata

Prilikom kupovine birajte nemasno goveđe meso, a kuvanje je najbolji način termičke obrade. Kako bi se dobila dobra kuvana govedina treba je staviti u vruću vodu, dodati povrće i so i kuvati polagano 2-3 sata. Kada je kuvana, reže se na tanke ploške

Plativoo
Priprema

Kuvanu i ohlađenu govedinu, marinirane šampinjone i kisele krastavce sitno iseći i staviti u dublju činiju.

Dodati senf, posuti peršunom i začiniti.

Promešati i predjelo servirati uz kukuruzni hleb. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 310 kcal

Natrijum - 1715 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 100 mg

Belančevine - 29 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 46 g

Ugljeni hidrati (%) - 50 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 155 kcal

Natrijum - 857.5 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 9.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 50 mg

Belančevine - 14.5 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g barene govedine
    • 400 g mariniranih šampinjona
    • 200 g kiselih krastavaca
    • 40 g senfa
    • peršunov list
    • so
    • biber
    • 200 g kukuruznog hleba