Toggle Navigation

 

Gratinirana soja i boranija

Boranija je poreklom iz Meksika gde se uzgaja već hiljadama godina.

Plativoo
Priprema

Crni i beli luk iseckati i zajedno sa boranijom i sojinim komadićima prodinstati na ulju.

Dodati isečen paradajz, začiniti crvenom mlevenom paprikom, posoliti, pobiberiti, promešati i staviti u tepsiju.

Peći u rerni oko 20 minuta, a zatim preliti razmućenim jajima, vratiti u rernu i zapeći još 5 minuta.

Gratiniranu boraniju i soju posuti iseckanim peršunom i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 31 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 106 mg

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Natrijum - 479 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 53 mg

Ugljeni hidrati - 17.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Natrijum - 239.5 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g hidriranih komadića soje
    • 500 g boranije
    • 140 g barenog pirinča
    • 3 čena belog luka
    • 150 g crnog luka
    • 3 jajeta
    • 300 g paradajza
    • 2 kašike ulja
    • so,
    • peršunov list
    • crvena mlevena paprika
    • biber