Toggle Navigation

 

Kozji sir u korama

Najjednostavniji način unosa semenki suncokreta u našu ishrani je da se grickaju! Zatim mgu da se posipaju salate ili se semenke suncokreta potope u vodu preko noći i koriste kao dodatak supi ili čorbi.

Plativoo
Priprema

Sir iseći na iste komade i lepo ih uviti u kore za pitu.

Staviti paketiće u rernu da se zapeku 7-8 minuta na 190*C.

Semenke suncokreta ,malo zapeći u vrelom tiganju.

Servirati paketiće na tanjir, preliti medom i posuti sa semenkama suncokreta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 580 kcal

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 15 %

Masti - 27 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 12 g

Holesterol - 31 mg

Ugljeni hidrati - 61 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Natrijum - 650 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Masti - 13.5 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 15.5 mg

Ugljeni hidrati - 30.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Natrijum - 325 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

60 min.

Sastojci

    • 400 g kozjeg sira
    • 500 g kora za pitu
    • 100 g semenki suncokreta
    • 100 g meda