Toggle Navigation

 

Lisnata salata sa topljenim kozjim sirom

Zelena salata je idealna salata koja se može poslužiti uz veliki broj raznovrsnih jela a dostupna je tokom cele godine. Vitamini, minerali, fitohemikalije i vlakna koja se nalaze u zelenoj salati obogatiće hranljivu vrednost svakog obroka i doprineće sveukupnom zdravlju.

Plativoo
Priprema

Sve vrste zelene salate iscepkati i staviti u činiju.

Dodati isečen čeri paradajz i papriku, posoliti, pobiberiti, preliti maslinovim ulje i sokom od limuna i promešati.

Tost kratko zapeći u tiganju, preko njega staviti koziji sir i zapeći u zagrejanoj rerni dok se sir ne rastopi.

Servirati lisantu salatu na tanjir sa topljenim kozijim sirom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 330 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Natrijum - 295 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 21 %

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 37 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 165 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Natrijum - 147.5 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 4.5 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Ugljeni hidrati - 8.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g čeri paradajza
    • 100 g žute paprike
    • 4 kriške tosta
    • 120 g kozjeg sira
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • so
    • zelene salate
    • sok od limuna