Toggle Navigation

 

Krem kupus salata

Kupus je listasto povrće čiji listovi zajedno čine celinu u obliku lopte. Listovi glavice kupusa mogu biti čvrsto spojeni ili rašireni u glavici. Boja im može biti zelena, tamno zelena pa i crvena i purpurno crvena.  

Plativoo
Priprema

Narendati kupuse, jaje i šargarepu u činiju.

Dodati kiselu pavlaku, majonez, so, biber i promešati.

Servirati salatu u činiju i posuti lanom.

Salatu držati u frižideru i pre služenja preliti sokom od limuna.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Natrijum - 233 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 70 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 53 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Natrijum - 116.5 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 26.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 5.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g običnog kupusa
    • 250 g crvenog kupusa
    • 250 ml kisele pavlake
    • 100 g majoneza
    • 1 bareno jaje
    • 1 šargarepa
    • so
    • lan
    • biber
    • sok jednog limuna