Bareni karfiol izgnječiti, dodati jaje, brašno, beli luk, posoliti i pobiberiti.
Po potrebi dodati još brašna da se smesa ne bi lepila.
Zagrejati ulje, a zatim kašikom vaditi smesu od karfiola i peći krokete u vrelom ulju.
Krokete procediti od viška masnoće na papirnim ubrusima.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 210 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Natrijum - 105 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 26.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 2 g