Toggle Navigation

 

Losos salata

Delikatesno predjelo!

Priprema

Losos, celer, paprike, mocarelu sitno iseckati i staviti u činiju.

Pomešati ulje, balzamiko sirće i iseckan beli luk. Preliti sastojke u činiji i dodati usitnjena barena jaja.

Dobro promešati losos salatu i servirati na tanjir

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 520 g

Energetska vrednost porcije - 555 kcal

Natrijum - 1640 mg

Masti - 21 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 152 mg

Belančevine - 41 g

Belančevine (%) - 29 %

Ugljeni hidrati - 55 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 277.5 kcal

Natrijum - 820 mg

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 76 mg

Belančevine - 20.5 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Ugljeni hidrati - 27.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g dimljenog lososa
    • 200 g celera
    • 250 g paprike
    • 125 g mocarele
    • 2 tvrdo barena jaja
    • 3 kašike balzamiko sirćeta
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • biber
    • 1 čen belog luka