Toggle Navigation

 

Mimoza salata sa šunkaricom

Laki odn. „light“ majonez, ne sadrži jaja a pravi se sa malo ulja (oko 30 %) te ga mogu konzumirati svi koji imaju problema sa visokim vrednostima triglicerida i holesterola u krvi ili imaju alergiju na jaja. 

Plativoo
Priprema

U manjoj činiji sjediniti kiselu pavlaku i majonez.

U veću staklenu činiju ređati redom: rendan bareni krompir, premaz, rendano jaje, trapist i šunkarica, premaz, ponovo rendan krompir, premaz i tako redom dok se ne utroše svi sastojci.

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Natrijum - 257 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 62 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 55 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Natrijum - 128.5 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 27.5 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Vlakna - 0.5 g

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 kg barenog krompira
    • 300 g šunkarice
    • 3 barena jajeta
    • 300 g trapista
    • 200 g majoneza
    • 500 g kisele pavlake