Toggle Navigation

 

Patlidžan rolnice na povrću

Plavi patlidžan je biljka koja je dobra za zdarvlje srca jer sadrži znatne količine kalijuma, minerala koji pomaže u normalizaciji krvnog pritiska. Patlidžan sadrži biološki aktivne fitohemikalije

Priprema

Patlidžane iseći, izgrilovati i ocediti.

U sitan sir dodati iseckane crne i zelene masline i vlašac, promešati i namazom premazati patlidžan. Uviti rolnice od patlidžana.

Na preostalom ulju kratko prodinstati grašak i kukuruz, dodati isečen paradajz, dinstati par minuta i začiniti.

Servirati povrće na tanjir, dodati patlidžan rolnice i posuti seckanim peršunom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 15 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 60 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Natrijum - 381 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 75 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Natrijum - 190.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g patlidžana
    • 200 g sitnog sira
    • 100 g zelenih i crnih maslina
    • 100 g graška iz konzerve
    • 100 g kukuruza iz konzerve
    • 150 g paradajza
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • peršunov list
    • so,
    • biber