Toggle Navigation

 

Pečurke sa jajima od prepelice

Jaja prepelice mogu se čuvati u zatvorenim kartonskim kutijama u frižideru, na temperaturi od 1 do 4°C. Tako čuvana jaja imaju rok upotrebe 60 dana u sirovom stanju, a po isteku tog roka mogu se upotrebljavati kuvana, pečena ili pržena.

Plativoo
Priprema

U nauljenu tepsiju staviti začinjene šampinjone.

U svaku pečurku razbiti po jedno prepeličije jaje i staviti da se zapeče u rernu zagrejanu na 200*C, oko 10-ak minuta.

Punjene šampinjone servirati uz čeri paradajz. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 165 g

Energetska vrednost porcije - 325 kcal

Natrijum - 680 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 304 mg

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 81 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Vlakna - 13 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 82.5 g

Energetska vrednost porcije - 162.5 kcal

Natrijum - 340 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 152 mg

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 40.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 6.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 16 šešira većih šampinjona
    • 16 jaja jaja japanske prepelice
    • 1 kašika ulja
    • so
    • biber
    • 200 g čeri paradajza