Toggle Navigation

 

Pileća džigerica na zelenoj salati

Zelena boja salate potiče od hlorofila koji ima blagotvorno dejstvo u slučaju grčenja krvnih sudova, smanjuje krvni prisitak I podstiče aktivnost srčanog mišića.

Priprema

Pančetu sitno iseckati i propržiti u tiganju.

U pančetu dodati i čeri paradajz i sve zajedno kratko propržiti.

Na ulju ispeći pileću džigericu sa obe strane i začiniti dodatkom za jelo.

Zelenu salatu iseckati na listiće, posoliti i začiniti balzamiko sirćetom i uljem od bundeve.

Servirati zelenu salatu na tanjir, preko nje staviti pileću džigericu i pančetu sa čerijem i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 420 kcal

Belančevine - 29 g

Belančevine (%) - 28 %

Masti - 32 g

Masti (%) - 67 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 385 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 5 %

Natrijum - 1036 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Belančevine - 14.5 g

Belančevine (%) - 14 %

Masti - 16 g

Masti (%) - 33.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 192.5 mg

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 2.5 %

Natrijum - 518 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 glavica zelene salate
    • 400 g pileće džigerice
    • 150 g pančete
    • 150 g čeri paradajza
    • 1 kašika ulja
    • 2 kašike ulja od bundeve
    • 2 kašike balzamiko sirćeta
    • so,
    • dodatak jelima