Toggle Navigation

 

Pohovane palačinke sa suvim vratom i mocarelom

Palačinke kakve mi danas poznajemo, po obliku i ukusu su, su stvorene u srednjevekovnoj Evropi. Samo su se vremenom menjali sastojci i pribor za pravljenje palačinki.

Plativoo
Priprema

Umutiti 3 jaja, dodati mleko, mineralnu vodu, blago posoliti a zatim postepeno dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umutiti smesu i ispeći palačinke u zagrejanom tiganju.

Na palačinke staviti listiće suvog vrata i kolut mocarele i uviti ih urolat.

Palačinke panirati u jaja, brašno i prezlu i pohovati na zagrejanom ulju.

Uz palačinke po želji servirati tartar sos.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 360 kcal

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 27 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 184 mg

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Natrijum - 836 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 92 mg

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Natrijum - 418 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Za paniranje:
    • 2 jaja
    • brašna (za paniranje)
    • prezle
  • Ostali sastojci:
    • 3 jaja
    • 200 g brašna
    • 1 kašičica soli
    • 100 ml mleka
    • 100 ml vode
    • 1 prašak za pecivo
  • Nadev:
    • 100 g suvog vrata
    • 200 g mocarele