Toggle Navigation

 

Raviole sa bademom

Vodeći izvor alfa-tokoferola tj. vitamina E u hrani su bademi. Vitami E je moćni antioksidans, kojem se između ostalog pripisuje i sposobnost snižavanja vrednosti holesterola u krvi. Velike naučne studije su potvrdile da se svakodnevnom konzumacijom 45 g badema možete smanjiti rizik od pojave srčanih bolesti.

Plativoo
Priprema

U tiganj sipati sok od paradajza i pavlaku za kuvanje.

Kad proključa dodati bademe, barene raviole, promešati i servirati na tanjir.

Raviole sa bademom poslužiti uz sok od grejpfruta.

 

Ravioli su najpoznatije italijansko punjeno testo, pravougaonog, okruglog ili trouglastog oblika. Prave se od testa za rezance i pune različitim nadevima: od mesa, povrća, sira ili ribe. Poslužuju se uz umake koji se dobro slažu sa punjenjem.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 445 g

Energetska vrednost porcije - 390 kcal

Natrijum - 510 mg

Masti - 17 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 25 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 50 g

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 222.5 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Natrijum - 255 mg

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 12.5 mg

Belančevine - 6.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g barenih raviola
    • 200 ml soka od paradajza
    • 100 ml pavlake za kuvanje
    • 80 g iseckanih badema
    • 800 ml soka od grejpfruta - napitak