Toggle Navigation

 

Rolnice u krastavcu

Mladi luk je bogat ugljenim hidratima, mineralima, vitaminima. Samo 100 g mladog luka zadovoljiće više od 80% dnevnih potreba za vitaminima C i A. Poželjno je iskoristiti ga najkasnije par dana nakon kupovine, a do tada ga treba čuvati u vrećici ili zatvorenoj posudi u frižideru jer brzo gubi hranljivu vrednost

Priprema

Dimljeni sir, papriku i zeleni deo mladog luka iseći na štapiće, a zatim urolovati u stišnjenu šunku.

Krastavac iseći na kolutove i zaseći po sredini koluta u obliku krstića.

Rolnice provući kroz kolut krastavca i servirati na tanjir.

Rolnice u krastavcu poslužiti kao hladno predjelo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 674 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 49 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 41 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 3 g

Šećer - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 85 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Natrijum - 337 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 24.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 20.5 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Vlakna - 1.5 g

Šećer - 5 g

Broj osoba

4

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 120 g stišnjene šunke
    • 150 g dimljenog sira
    • 100 g crvene paprike
    • 1 krastavac
    • 1 veza mladog luka