Toggle Navigation

 

Pancerote sa paradajz sosom

Panzerotti su tradicionalno italijansko jelo koje potiče iz regije Pulja i one su jedna vrsta ulične ili brze hrane.

Plativoo
Priprema

U mlaku vodu staviti 15 gr šećera i kvasac. Kada kvasac proradi dodati brašno, so i zamesiti testo.

Testo ostaviti da se udvostruči, a zatim ga razvući oklagijom na debljinu pola santimetra i iseći na pravougaonike.

Na jedan deo staviti isečenu šunku, sir, preklopiti drugim delom testa i dobro zatvoriti.

Pržiti u dubokom ulju na umerenoj vatri i pečene pancerote ređati na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Paradajz sok pomešati sa gustinom i kuvati dok se ne zgusne. Dodati ostatak šećera, origano i posoliti.

Pancerote servirati na tanjir, preliti kečapom i posuti rendanim sirom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 360 kcal

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 22 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 32 mg

Ugljeni hidrati - 48 g

Ugljeni hidrati (%) - 54 %

Natrijum - 660 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 16 mg

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Natrijum - 330 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

10

Vreme pripreme

175 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 1 svež kvasac
    • 20 g šećera
    • 500 g brašna
    • 350 ml tople vode
    • 1 kašika soli
    • 300 g stišnjene šunke
    • 300 g rendanog trapista
    • ulje za prženje
  • Sos:
    • 700 ml soka od paradajza
    • 1 kašičica gustina
    • 1 kašičica origana
    • 20 g šećera
    • svež bosiljak