Toggle Navigation

 

Pica palačinke

Postoje različite vrste origana koje se uveliko razlikuju po količini i sastavu eteričnih ulja. Najcenjeniji je grčki origano.

Priprema

Umutiti jaja, dodati mleko, mineralnu vodu, so i origano. U brašno umešati prašak za pecivo i polako dodavati u smesu uz neprekidno mućenje mikserom.

Stišnjenu šunku izrendati, a šampinjone i polovinu potrebne količine trapista sitno iseckati i sve sjediniti sa umućenom smesom.

Peći u zagrejanom tiganju, kao palačinku, sa obe strane.

Servirati na tanjir, posuti preostalim trapistom, kečapom i origanom i poslužiti toplu. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 340 kcal

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 25 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 120 mg

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 40 %

Natrijum - 1183 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 95 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 60 mg

Ugljeni hidrati - 17 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Natrijum - 591.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g brašna
    • 2 jaja
    • 1 kašičica soli
    • 100 ml mleka
    • 100 ml mineralne vode
    • 1 prašak za pecivo
    • 1 kašičica origana
    • 200 g mariniranih šampinjona
    • 150 g stišnjene šunke
    • 200 g trapista
    • kečap