Toggle Navigation

 

Salata od rotkvica i krastavaca

Brzo, zdravo i ukusno.

Plativoo
Priprema

Rotkvice, krastavac i jaja sitno iseckati i staviti u činiju.

Dodati sitno iseckan mladi beli luk, posoliti, pobiberiti, začiniti sitno iseckanom mirođijom, dodati krem sir i preliti kefirom.

Sastojke dobro promešati. Salatu ohladiti, servirati i dekorisati mirođijom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 41 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 74 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Natrijum - 373 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 35 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 20.5 %

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 37 mg

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Natrijum - 186.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 veze rotkvica
    • 200 g svežih krastavaca
    • 200 g krem sira
    • 2 kuvana jaja
    • 1 veza mladog belog luka
    • 100 ml kefira
    • 1 veza mirođije
    • so,
    • biber
Ključne reči:
rotkvice krastavac jaja kefir