Toggle Navigation

 

Salata Kerol

Koren celera treba očistiti četkicom u hladnoj vodi kako bi se uklonili ostaci zemlje, potom odseći vrh i oguliti njegovu grubu površinu. Nakon što se celer iseče na kockice, nacedi se limunov sok, kako u kontaktu sa vazduhom ne bi izgubio boju. Ako želite da i jabuka sačuva lepu boju, i na nju nacedite limunov sok ili razblaženo sirće.

Priprema

Jabuku oljuštiti i iseći na kockice, mladi luk na kolutove i staviti u dublju činiju.

Dodati izrendan celer, šargarepu i rotkvice.

Servirati salatu na tanjir, posoliti i preko nje narendati ranije obareno jaje.

Salatu poslužiti uz integralni hleb i čašu soka od pomorandže.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 515 g

Energetska vrednost porcije - 505 kcal

Natrijum - 515 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 53 mg

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 97 g

Ugljeni hidrati (%) - 76 %

Vlakna - 13 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 257.5 g

Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal

Natrijum - 257.5 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 5.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 26.5 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 48.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Vlakna - 6.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g šargarepe
    • veza rotkvica
    • 100 g celera
    • 200 g jabuka
    • so
    • 400 g integralnog hleba
    • 1 veza mladog luka
    • 1 bareno jaje
    • 800 ml soka od pomorandže
Ključne reči:
mladi luk celer jabuka rotkvice