Toggle Navigation

 

Salate sa piletinom

Mnogobrojni ukusi i arome u salati!

Priprema

Rukolu i listove salate staviti u činiju.

Dodati isečen paradajz i papriku. Posoliti, preliti sokom od limuna i uljem.

Piletinu začiniti i izgrilovati, a zatim iseći na trake.

Salatu servirati na tanjir, dodati pileće meso i preliti mešavinom kisele pavlake i iseckane mirođije. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 175 kcal

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 39 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 40 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Natrijum - 301 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 87.5 kcal

Belančevine - 9 g

Belančevine (%) - 19.5 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 20 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %

Natrijum - 150.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • rukola
    • zelena salata
    • 200 g čeri paradajza
    • 150 g žute paprike
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • so,
    • 1 limun
    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 1 kašika ulja
    • 120 g kisele pavlake
    • mirođija