Toggle Navigation

 

Šarena boranija salata

Boranija je bogata belančevinama, mineralima, mastima i i vitaminima B1, B2, PP i C.

Plativoo
Priprema

U činiju staviti zelenu i žutu boraniju, dodati iseckane rotkvice, mladi beli i crni luk i čeri paradajz.

Povrće posoliti, pobiberiti, preliti maslinovim uljem i sokom od limuna i promešati.

Salatu servirati ohlađenu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 15 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Natrijum - 352 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Natrijum - 176 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g barene boranije
    • 1 veza rotkvica
    • 200 g čeri paradajza
    • 1 veza mladog luka
    • 1 čen mladog belog luka
    • so,
    • biber
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 3 kašike soka od limuna
Ključne reči:
boranija rotkvice mladi luk