Toggle Navigation

 

Slani rolat sa puterom od bundeve

Puter od bundeve je veoma ukusan i visokohranljiv namaz.

Priprema

Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca ulupati u čvrst šne, a u žumanca dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, mleko i malo soli. Umutiti sastojke, a zatim postepeno dodavati šne uz lagano mešanje varjačom.

Smesu razliti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 15 minuta. Koru izvaditi iz rerne, staviti na vlažnu pamučnu krpu, uviti u rolat i ostaviti da se ohladi.

Za to vreme pripremiti fil: u činiju staviti puter od bundeve, rendani trapist i prašku šunku, dodati i kiselu pavlaku (deo pavlake ostaviti za premazivanje) i dobro promešati sastojke.

Razviti rolat, premazati filom i ponovo uviti u rolat. Premazati preostalom kiselom pavlakom, posuti susamom i do serviranja ostaviti na hladnom mestu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 20 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 61 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 71 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Natrijum - 213 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 30.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 35.5 mg

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %

Natrijum - 106.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 6 jaja
    • 6 kašika brašna
    • 100 ml mleka
    • 1 prašak za pecivo
    • so,
  • Fil:
    • 100 g putera od bundeve
    • 250 g kisele pavlake
    • 200 g trapista
    • 200 g praške šunke
  • Premaz:
    • 200 g kisele pavlake
    • 20 g susama