Toggle Navigation

 

Šnicle od karfiola

Karfiol je kupusna biljka male energetske, a izuzetne hranljive vrednosti, koja blagotvorno deluje na zdravlje. U 100 g ima samo oko 25 kcal, ali zato, pravo bogatstvo u mineralima (kalijum, fosfor, magnezijum), vitaminima (vitamin C, folna kiselina) i nerastvorljivim dijetnim vlaknima.

Plativoo
Priprema

Dobro oceđen bareni karfiol usitniti viljuškom u činiji.

Peršun sitno iseckati i dodati u činiju. Promešati, dodati preostale sastojke, stim da se brašno dodaje po potrebi dok masa na postane kompaktna i ne previše gusta.

Ako se doda previše brašna šnicle će biti tvrde.

Od smese napraviti šnicle i pržiti ih na vrelom ulju.

Gotove karfiol šnicle ređati na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Servirati i posuti rendanim trapistom.

recept by Olivera

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Natrijum - 98 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 44 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 47 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Natrijum - 49 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 22 mg

Belančevine - 6.5 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g barenog karfiola
    • 1 veza peršuna
    • 1 jaje
    • biber
    • 150 g rendanog trapista
    • brašno
    • dodatak za jelo
    • ulje za prženje
Ključne reči:
karfiol peršun jaje trapist brašno