Toggle Navigation

 

Soja u povrću

Drevni kineski narod je hiljadama godina pre Hrista soju nazivao i hranom i lekom i svrstavao je u red svetih biljaka.

Priprema

Na zagrejano maslinovo ulje staviti na kocke isečen crni luk.

Dodati papriku, paradajz, šampinjone i soju.

Po potrebi dolivati bujonom.

Na kraju narendati sir, promešati i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 360 g

Energetska vrednost porcije - 370 kcal

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 21 %

Masti - 22 g

Masti (%) - 55 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 14 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Natrijum - 626 mg

Vlakna - 22 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 185 kcal

Belančevine - 9.5 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 27.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 7 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Natrijum - 313 mg

Vlakna - 11 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g crvenog luka
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • 300 g paprike babure
    • 300 g paradajza
    • 250 g hidriranih komadića soje
    • 100 g šampinjona
    • 100 g dimljenog sira
    • dodatak jelu
    • beli biber
    • so,
    • 100 ml bujona od povrca