Toggle Navigation

 

Sremski namaz na integralnom hlebu

Predjelo koje će preporučiti svaki nutricionista, lagano, hranljivo sa minimalnom količinom masnoća.

Plativoo
Priprema

U dublju činiju staviti sitan, sremski sir, iseckanu prašku šunku i kisele krastavčiće, kao i sitno isečen zeleni deo mladog luka. Promešati i napraviti namaz. Sremskim namazom premazati kriške integralnog hleba i na svaki staviti krišku paradajza. Uz sendviče servirati i salatu od svežeg paradajza posutog bosiljkom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 335 kcal

Natrijum - 1000 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 9 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 53 g

Ugljeni hidrati (%) - 63 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal

Natrijum - 500 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 5.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 4.5 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 26.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g integralnog hleba
    • 250 g sitnog sira
    • 50 g praške šunke
    • 80 g kiselih lrastavaca
    • 100 g paradajza
    • 1 veza mladog luka
    • 600 g paradajza
    • bosiljak
    • so