Toggle Navigation

 

Tortilja rolnice

Tortilje možete napraviti i sami: umesite testo od 14 kašika oštrog brašna,7 kašika kukuruznog brašna, 75 g putera, 500g glatkog brašna, 350 ml vode i kašičice soli. Ostavite da odstoji oko pola sata u frižideru. Tortilju, što tanju, izvaljajte od grudve testa veličine jajeta i pecite na vrlo jakoj vatri sve dok se sa gornje strane ne pojave mehurići, a zatim okrenite i kratko ispecite i drugu stranu. Ako pečete u teflonskom tiganju, nemojte ga premazivati uljem.

Plativoo
Priprema

Odvojiti listove salate i iseći deblji koren na listu.

Sjediniti u činiji sir, majonez i so. Tortilju premazati namazom, poređati listove salate, zatim opet premazati nadevom, staviti listove praške šunke i preostali nadev.

Uviti u rolnicu i tako uraditi sa preostalim tortiljama. Svaku rolnicu uviti u providnu foliju i ostaviti do služenja u frižider. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 325 g

Energetska vrednost porcije - 580 kcal

Natrijum - 1807 mg

Masti - 47 g

Masti (%) - 69 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 102 mg

Belančevine - 30 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 162.5 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Natrijum - 903.5 mg

Masti - 23.5 g

Masti (%) - 34.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 51 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 tortilje
    • 300 g sitnog sira
    • 200 g majoneza
    • 300 g praške šunke
    • 1 glavica zelene salate