Toggle Navigation

 

Ren sos

Početak nedeljnog ručka izgleda ovako: supa, kuvano meso i... ren sos.

Priprema

Na otopljenom puteru upržiti brašno.

Naliti bujon, dodati mileram i kuvati dok se ne zgusne.

Nacediti limunov sok, dodati ren, iseckani peršunov list i kratko prokuvati.

Servirati sos u sosijeru. Sos od rena se jabolje slaže uz jela od kuvanog mesa.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Natrijum - 246 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 15 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Natrijum - 123 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 7.5 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 30 g putera
    • 2 kašike brašna
    • 250 ml bujona
    • 250 ml milerama
    • 1 limun
    • 40 g mariniranog rena
    • peršunov list
    • so,
Ključne reči:
puter brašno bujon marinirani ren