Toggle Navigation

 

Tartar sos sa crnim lukom

Količina limunovog soka, koji dodajete u sos, zavisi od ukusa, tako da ako ste pristalica manje kiselog dodajte polovinu isceđenog limuna, a ako volite jače kiselo možete dodati i više.

Priprema

Sitno iseći crni luk i kuvano jaje, staviti u blender i potom dodati sve preostale sastojke.

Usitniti i napraviti sos. Staviti tartar sos u sosijeru, ohladiti i poslužiti.

Tartar sos sa crnim lukom se odlicno slaze uz razna pečenja od mesa, kao i jela od ribe ili morskih plodova.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Natrijum - 763 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 75 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 54 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 55 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Natrijum - 381.5 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 37.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 27 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g majoneza bez jaja
    • peršunov list
    • 2 kisela krastavca
    • 1 kuvano jaje
    • 40 g kisele pavlake
    • 1 glavica crnog luka
    • sok od limuna
    • so,
    • biber