Toggle Navigation

 

Inćun testenina

Inćuni pripadaju porodici sleđeva, zajedno sa srdelom, papalinama, haringama i nekim drugim ribama. Cela porodica nosi zajednički naziv „sitna plava riba“. Inćuni se najčešće konzervišu i kao usoljeni u konzervama ili staklenim teglama dospevaju na tržište.

Priprema

Na maslinovom ulju kratko zagrejati polovine čeri paradajza, dodati inćune, masline, kapar, prethodno obarenu testeninu i iseckan peršunov list. Jelo promešati, kratko prokuvati i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 345 g

Energetska vrednost porcije - 530 kcal

Natrijum - 3455 mg

Masti - 31 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 64 mg

Belančevine - 29 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 172.5 g

Energetska vrednost porcije - 265 kcal

Natrijum - 1727.5 mg

Masti - 15.5 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 32 mg

Belančevine - 14.5 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g barene testenine
    • 300 g mariniranih inćuna
    • 300 g čeri paradajza
    • 100 g maslina
    • 40 g kapara
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • peršunov list