Toggle Navigation

 

Kaneloni sa šampinjonima u vinu

Sveži kaneloni obično podrazumevaju pravougaoni komad paste koje se roluje nakon filovanja različitim punjenjima. Jela sa gotovim, osušenim kanelonima, koja se peku u rerni, ne zahtevaju prethodno kuvanje kao ostale vrste suve testenine već je dovoljno napraviti veću količinu sosa koju testenina upije za vreme pečenja.

Plativoo
Priprema

Listove testa za lazanje skuvati i procediti. Na svaki list testa staviti list šunke, narendan trapist, poprskati vorčesterom, urolovati i poređati u činije. Na ulju propržiti naseckane šampinjone, dodati beli luk, zaliti belim vinom i sipati pavlaku. Kanelone preliti smesom od šampinjona, narendati trapist i peći 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 190*C.

Iako je udeo ukupnih masnoća u granicama preporučenih vrednosti, udeo aterogenih, zasićenih masnoća je iznad preporučenih 10% za zdrave osobe i 7% za osobe sa hroničnim oboljenjima poput dijabetesa. Osobe koje žele da smanje udeo masnoća mogu da umesto trapista upotrebe neki od sireva sa manjim procentom mlečne masti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 320 g

Energetska vrednost porcije - 495 kcal

Natrijum - 730 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 52 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 68 g

Ugljeni hidrati (%) - 57 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal

Natrijum - 365 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 26 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 12 suvih listova testa za lazanje
    • 250 g šampinjona
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 100 g praške šunke
    • 80 g narendanog trapista
    • 50 ml belog vina
    • 250 ml biljne pavlake
    • biber
    • so
    • 1 cen belog luka
    • 3 kašike vorčester sosa