Toggle Navigation

 

Njoke sa sirevima

Kombinacija francuskog, holandskog i italijanskih sireva u ovom jelu prosto mami da ga poslužite uz dobro crno vino koje će zaštititi vaš kardiovaskularni sistem od masnoća ali i učiniti da uživate u kompletnom obroku.

Priprema

U dubljem tiganju zagrejati biljnu pavlaku i dodati gorgonzolu, edamer i bri sir. Kuvati uz stalno mešanje dok se sirevi ne rastope, a potom posuti parmezanom. Na kraju dodati obarene njoke, promešati i kuvati još 2-3 minute. Servirati i poslužiti njoke sa sirevima dok su tople.
Ovaj obrok pripremljen sa više vrsta punomasnih sireva, bogat je masnoćama i natrijumom, zbog čega nije pogodan za osobe sa srčanim oboljenjima i visokim krvnim pritiskom.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 305 g

Energetska vrednost porcije - 595 kcal

Natrijum - 1410 mg

Masti - 25 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 17 g

Holesterol - 84 mg

Belančevine - 30 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 63 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 152.5 g

Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal

Natrijum - 705 mg

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 8.5 g

Holesterol - 42 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 31.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g barenih njoka
    • 200 ml biljne pavlake
    • 200 ml obranog mleka
    • 40 g parmezana
    • 100 g gorgonzole
    • 80 g edamera
    • 100 g bri sira