Toggle Navigation

 

Piletina sa pomorandžom

Citrusi su nutritivno vrlo vredno voće a pomorandža ima najviše pozitivnih svojstava jer sadrži fitonutrijente koji imaju pozitivan uticaj u sprečavanju kardiovaskularnih oboljenja i kancera. Najpoznatije i najsočnije sorte pomorandži su valensijska i Jaffa.

Plativoo
Priprema

Piletinu zaseći, začiniti i izgrilovati na delu ulja. Na prostalo ulje staviti na rebarca isečen crni luk, malo upržiti, pa dodati žilijen isečenu pomorandžinu koru (od jedne pomorandže). Dodati začine i naliti bujonom i vinom. Na kraju dodati i kriške pomorandže. Servirati jelo na tanjir i ukrasiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 340 kcal

Natrijum - 586 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 87 mg

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 43 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Natrijum - 293 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 43.5 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 21.5 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 250 g crnog luka
    • 2 pomorandže
    • zacin hmeli suneli\n
    • 100 ml belog vina
    • 100 ml pilećeg bujona
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • so
    • biber