Toggle Navigation

 

„Rosso“ njoke

Odlično izbalansiran obrok, sa uravnoteženim unosom masti, belančevina i ugljenih hidrata i malom količinom holesterola. Da biste upotpunili ugođaj pravog mediteraskog obroka uz njoke poslužite i čašu kvalitetnog crvenog vina.

Priprema

Na maslinovom ulju propržiti beli luk iseckan na listiće, dodati paradajz pelat, so, biber, bosiljak i obarene njoke. Sve promešati i kuvati desetak minuta. Rosso njoke servirati na tanjir i posuti bosiljkom.
Njoke se kuvaju u dosta kipuće slane vode, 10-15 minuta. Vade se rešetkastom kašikom čim isplivaju na površinu. Testo se priprema kao sveže, sa većim sadržajem vode pa se ne sme preterati sa kuvanjem jer se može raskuvati.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 310 g

Energetska vrednost porcije - 400 kcal

Natrijum - 930 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 26 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 68 g

Ugljeni hidrati (%) - 69 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 155 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Natrijum - 465 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 10 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 13 mg

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g barenih njoka
    • 600 g paradajz pelata
    • 3 cena belog luka
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • so
    • biber
    • bosiljak