Toggle Navigation

 

Stejk od sojinih ljuspica

Stari hleb možete namočiti i u mleku i u vodi, ali pre nego što ga dodate u ostale sastojke dobro ga ocedite od tečnosti koju je upio.

Priprema

U dublju posudu staviti hidrirane sojine ljuspice, mlevene orahe, dodati hleb prethodno namočen u mleku, sitno iseckanu jednu glavicu crnog luka i čen belog luka, jaje i deo prezli. Rukom dobro izmešati masu, podeliti je na četiri dela i formirati okrugle stejkove. Poređati ih na podmazani pleh i kulinarskom četkicom premazati uljem, a zatim peći u rerni 25 minuta na 200*C. Za to vreme, kuvani krompir iseći na listiće. Na vrelom ulju propržiti sitno seckanu drugu glavicu crnog luka, dodati iseckan krompir i dinstati 3-4 minuta, pa pred kraj dodati crvenu mlevenu papriku. Na dno tanjira servirati krompir, a preko njih staviti stejkove od soje.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 390 kcal

Natrijum - 700 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 155 mg

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 75 g

Ugljeni hidrati (%) - 51 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Natrijum - 350 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 77.5 mg

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 37.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 200 g hidriranih sojinih ljuspica
    • 200 g starog hleba
    • 100 g mlevenih oraha
    • 100 ml obranog mleka
    • 1 jaje
    • 2 manje glavice crnog luka
    • 2 cena belog luka
    • 200 g prezli
    • so, biber
    • 2 supene kašike ulja
    • 500 g kuvanog krompira
    • 1 kašicica crvene mlevene paprike