Toggle Navigation

 

Pita sa sojinim ljuspicama

Sojine ljuspice pre pripreme potopite u vodu i ostavite da odstoje oko 10 minuta da bi nabubrile. Nakon toga možete ih koristiti i dodati ostalim sastojcima - mesu, povrću...

Priprema

U činiji sjediniti sojine ljuspice, iseckane marinirane šampinjone, iseckan peršunov list, jaje i začine.

Lisnato testo razviti oklagijom na radnoj površini i preseći na pola. Preko testa staviti pripremjenu smesu, preklopiti testom sa strane i uviti u rolnu.

Belance umutiti i premazati pite. Staviti rolate da se peku u zagrejanu rernu na 220*C, oko 25 minuta.

Pečene pite izvaditi iz rerne, iseći na manje komade i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Natrijum - 406 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 21 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 122.5 kcal

Natrijum - 203 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 10.5 mg

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

10

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g hidriranih sojinih ljuspica
    • 100 g mariniranih šampinjona
    • peršunov list
    • so
    • biber
    • origano
    • 1 jaje
    • 400 g lisnatog testa
    • 1 belance