Toggle Navigation

 

Burek sa mesom i prazilukom

Pita sa mesom i prazilukom

Plativoo
Priprema

Praziluk dobro operemo, iseckamo na kolutove i prodinstamo na ulju dok ne omekne pa dodamo meso, so, biber, i prodinstamo nekoliko minuta. U gotovu smesu dodamo 2 jaja i pavlaku i promešamo. Okrugli kalup za tortu nauljimo i rasporedimo 4 kore da pokriju dno i ivice kalupa. Nanesemo trećinu mase, prekrijemo sa dve kore pa stavimo drugu trećinu i ponovimo. Na kraju sve prekrijemo sa još dve kore. Na kraju ulupamo 1 jaje i prelijemo preko bureka i posolimo, pa pečemo u rerni ok 20 minuta na 200 stepeni odnosno dok ne poprimi zlatno smedju boju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 1 pakovanje kora za burek
    • 300 g mlevenog svinjskog mesa
    • 3 praziluka (srednje velicine)
    • 3 jaja
    • 1 kisela kisela pavlaka
    • so
    • biber
    • ulje