Toggle Navigation

 

Kisela pita

veoma stari recept za veoma ukusnu pitu

Plativoo
Priprema

U posudi kašikom razmutiti kvasac, vodu i malo brašna. Kad to uskisne dodati još 3 jaja,  preostralo brašno, ulje, sir, šećer i so. Sastojke umesiti rukom i ostaviti da odstoji. Zatim testo podeliti na 3 dela i svaki razvući oklagijom. Svaku koru urolati u rolat i poređati ih u tepsiju. Poređano testo u obliku puža premazati uljem i ostaviti da se udvostruči. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

80 min.

Autor:

radicabp

Sastojci

    • 3 jaja
    • brašna
    • 20 g svežeg kvasca
    • 450 g sira
    • 1dl ulja
    • 3 dl vode
    • 1 kašika šećera
    • 1 kašika soli
Ključne reči:
brašno kvasac jaja ulje so