Toggle Navigation

 

Lisnate kiflice sa sirom

Rolovano punjeno testo.

Plativoo
Priprema

U mleko dodati kašičicu šećera i otopiti kvasac. U činiju sipati brašno, kašičicu soli i jaja i dodati kvasac. Zamesiti glatko testo i ostaviti 15 minuta da nadođe. Od testa formirati 20 loptica. Svaku lopticu razvući do veličine tacne i premazivati ih margarinom. Premazane loptice ređati jednu preko druge po 5, tako da se dobiju 4 jufke a poslednja razvučena loptica se ne premazuje. Zatim svaku jufku razvući oklagijom pa opet premazati margarinom, zvezdasto iseći pa ponovo formirati jufku. Testo opet razvući oklagijom do debljine 2 milimetra, svaku jufku iseći na 16 delova, dodati sir i uvijati kiflice. Peći na 200 stepeni, 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jecki88

Sastojci

    • 1 kg brašna
    • 4 dl mleka
    • 3 jaja
    • 1 margarin
    • 300 g sira
    • 5 kašika zejtina
    • 1 kašicica šećera
    • 1 kašicica soli
    • 1 mali kvasac
Ključne reči:
brašno mleko kvasac margarin sir jaja