Toggle Navigation

 

Mekike sa sirom

Mmm mekike sa sirom...

Plativoo
Priprema

U 100 ml toplog mleka staviti kvasac, kašičicu šećera i malo brašna. Ostaviti da nabubri.

U dublju posudu staviti polovinu brašna, pripremljen kvasac, mleko, ulje, jogurt, jaja, so, prašak za pecivo i sitan sir. Promešati, postepeno dodavati brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.

Umešeno testo ostaviti na toplom mestu.

Testo premesiti, rastanjiti oklagijom na debljinu oko 1cm.

Iseći na oblike po želji.

Mekike pržiti na zagrejanom ulju. Ispržene mekike redjati na papirnati ubrus kako bi upile višak masnoće a onda tople služiti uz jogurt ili kiselo mleko.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 ml mleka
    • kašicica soli
    • malo šećera
    • 2 jajeta
    • 200 ml jogurta
    • 100 ml ulja
    • 1 kg brašna