Toggle Navigation

 

Originalni burek

Original burek, kao iz pekare.

Plativoo
Priprema

Promešati ulje i vodu. Sir izmrviti. Dve kore staviti u nauljenu tepsiju, tako da krajevi prelaze ivice tepsije. Mešavinom ulja i vode poprskati kore, staviti još dve kore, koje takođe treba poprskati. Staviti treću koru, a preko nje staviti malo sira. Ređati dalje, po dve poprskane kore, pa na trećoj sir. Tako redom dok se kore ne utroše. Korama koje su prešle ivicu tepsije umotati burek. Ostatkom ulja i vode zaliti burek. Peći na 180*C, oko sat vremena.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 300 g sira
    • 250 ml vode
    • 125 ml ulja
Ključne reči:
kore za pitu sir ulje voda