Toggle Navigation

 

Jacine krofne

Na moj način pravljene :)

Plativoo
Priprema

Kvasac razmutiti sa 6 kašika mleka i 2 kašike šećera i ostaviti da uskisne. U plastičnu posudu sipati 1kg brašna, 3 žumaceta, 1 šolljicu ulja, dodati  kašičicu soli, rendanu koricu limuna i preostalo mleko. Kad kvasac uskisne dodati smesi i umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu da se udvostruči oko 40 minuta. Potom ga ponovo izraditi varjačom i ostaviti još jednom na toplom da se udvostruči. Na kuhinjskom stolu razviti jufku debljine oko 1cm,  čašom vaditi krofne i ostaviti da odstoje još 10 minut.  U šerpu ili dublji tiganj sipati ulje i na vrelom ulju pržiti krofnice,  vaditi na tacni u koju smo stavili pek papir da bi se ocedio višak masnoće. Krofne posuti šećerom u prahu pomešanim sa vanil-šećerom. (krofne su i predivne i ukusne).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

80 min.

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 1 kg brašna (mekog i prosejanog)
    • 500 mil mleka mlakog
    • 50 g svežeg kvasca
    • 3 žumanca
    • 2 kašike šećera
    • rendana korica od 1 limuna\n
    • 1 vanil-šecer
    • 3 kašike šećera u prahu
Ključne reči:
kvasac mleko šecer ulje brašno jaja