Toggle Navigation

 

Kifle

XL kifle

Priprema

Mleko, pavlaku i jogurt izmešati i zagrejati da bude mlako i dodati kvasac, šećer i 8 kašika brašna. Ostaviti da uskisne , a u veću činiju staviti brašno, so, ulje, prašak za pecivo, jaja i pripremljen kvasac. Umesiti fino testo, ostaviti da se udvostruči, a zatim premesiti  i ostaviti na toplom  još pola sata. Zatim testo razviti na pouljenoj radnoj površini, vaditi krugove većom ili manjom činijom (modlom ili čašom), pa svaki krug razviti po dužini, zaseći nožem na tri mesta, po dužini 10 cm, a onda kiflu smotati. Peći na 200*C oko 30 minuta. (pre pečenja kifle posoliti i malo poprskati vodom)

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 200 ml jogurta
    • 200 ml mleka
    • 200 ml kisele pavlake (vrhnja)
    • 200 ml ulja
    • 2 kašike šećera
    • 2 kašike soli
    • 4 jaja
    • 50 g svežeg kvasca
    • 1 prašak prašak za pecivo
Ključne reči:
mleko jogurt pavlaka kvasac brašno