Toggle Navigation

 

Kifle sa ementalerom

ukusno ...

Priprema

Od potrebnih sastojaka umesiti glatko testo i ostaviti na toplom mestu oko 50 minuta da se udvostruči. Testo premesiti, razviti oklagijom i iseći na 16 trouglova. Filovati i na širi deo staviti šunku, kečap i ementaler. Umotati kifle od šireg dela ka užem, ređati u tepsiju premazanu uljem. premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Kifle peći na 200*C oko 25 minuta. Prijatno

(ementaler i šunkarica ili pileća prsa trebaju biti tanko nasečeni)

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 500 g mekog brašna
    • 100 ml mlake vode
    • 100 ml mlakog mleka
    • 100 ml ulja
    • 1 jaje
    • 2 kašicice soli
    • 50 g svežeg kvasca
    • 200 g pilećih prsa ili šunkarice
    • 200 g ementalera
    • 1 jaje z apremazivanje