Toggle Navigation

 

Kiflice sa pekmezom

Divne, meke i jako ukusne kiflice, oje možete praviti i sa marmeladom i eurokremom.

Priprema

Pomešati kvasac sa šećerom i brašnom, preliti toplim mlekom i ostaviti da uskisne. Pripremljen kvasac pomešati sa preostalim sastojcima i umesiti glatko i meko testo. testo odmah podeliti na 7-8 jufkica, svaku razvući oklagijom i iseći na osam trouglova. Na svaki torugao staviti pekmez, zaseći na tri mesta, uviti kifle i ređati u podmazan pleh. Ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta da se udvostruče. Kiflice premazati jajetom i peći dok ne porumene. šećer sipati u šoljicu, dodati malo vode (tek da se šećer pokvasi), dobro promešati i premezati vrele kiflice (tako šećer neće padati sa kifli već će se zalepiti za njih).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

drazenka

Sastojci

    • 1 kg brašna
    • 1 svež kvasac
    • 200 ml mleka
    • 1 kašika brašna
    • 1 kašika šećera
    • 200 ml ulja
    • 2 jaja za premazivanje kiflica
Ključne reči:
kvasac šecer brašno pekmez jaje