Toggle Navigation

 

Kroasani

Domaći, pravi kroasani

Priprema

U činiju staviti pripremljen kvasac, brašno, kiselo mleko, 2 jaja, so.Umesiti testo i ostaviti na toplom mestu 15 minuta. Testo podeliti na 9 loptica. Svaku lopticu razvući oklagijom veličine tanjira i premazati margarinom. Redjati tako jednu na drugu. Poslednju ne premazivati. Razvući testo što veću veličinu, oklagijom, da se dobije veliki krug. Iseći testo na 32 trouglića i puniti sirom, šunkaricom ili nadevom po želji... Ostaviti kroasane da se udvostruče 45 minuta, premazati jajetom, posuti susamom i peći na 220 stepeni dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

drazenka

Sastojci

    • 750 g brašna
    • 2 dl mleka
    • 1 svež kvasac
    • 1 kašika šećera
    • 2 dl kiselog mleka (ili jogurta)
    • 2 jaja
    • 2 kašike soli
    • 1 jaje
    • susam