Toggle Navigation

 

Krofne sa narandžom

Zima miriše na pomorandže...

Priprema

U mlako mleko rastvorite kvasac i šećer. U drugi sud prosejte brašno, dodajte nadošlii kvasac, so, sok i malo rendane kore od pomorandže, jaja i zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostuči. Nadošlo testo premesite, razvijte oklagijom na debljine 1 cm i vadite čašom krugove. U zagrejano ulje pržite krofne sa obe strane da porumene. Gotove krofne vadite na salveti da upiju višak masnoće. Pospite šećerom u prahu i poslužite sa džemom i kafom... Prijatno.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 jaja
    • 500 ml mleka
    • 1 kvasac (40 g)
    • 3 kašike šećera
    • 1 kašika soli
    • 400 ml ulja
    • 1 kg brašna
    • sok i kora 1 pomorandže
Ključne reči:
brašno jaja mleko kvasac