Toggle Navigation

 

Lisnate kiflice

lisnate pica kiflice

Priprema

U manji sud staviti malo mlake vode, kockicu kvasca, malo šećera i soli i ostaviti da nadođe. U drugi veći sud staviti polovinu ukupne količine brašna, nadošli kvasac, mleko,  jaja,  jogurt i zamesiti testo. Dodavati brašno koliko je potrebno da bi testo bilo meko i kompaktno. Umesiti testo i od njega napraviti 7 jufkica. Od svake jufkice razviti koru prečnika oko 20 cm. Margarin podeliti na 6 jednakih delova. Staviti jednu koru, preko nje narendati jedan deo margarina. Preko staviti drugu koru, narendati deo margarina i tako sve dok ne istrošite kore i margarin. Na poslednju koru ne rendati margarin. Razvući veliku koru prečnika oko 70-80 cm, seći i praviti kiflice. Ukoliko hoćete da kiflice budu manje, testo isecite na veći broj delova a ukoliko želite da budu kroasani onda na manji broj delova. Na svaki isečeni deo staviti tanko isečeno parče šunke i tanko isečeno parče kačkavalja. Uvijati kiflice od šireg ka užem delu i ređati u pleh. Premazati jednim umućenim jajetom i posuti susamom. Peći na temperaturi od 250-300*C (u zavisnosti od jačine rerne) dok kiflice ne dobiju zlatnu boju.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

nikta

Sastojci

    • 1 kockica kvasca
    • šećer
    • so
    • 2-3 jaja
    • 300 ml mleka
    • 200 ml jogurta
    • 800 g brašna (može i 1kg brasna)
    • 250 g margarina
    • 200 g kačkavalja
    • 200 g pica šunke
    • susam