Toggle Navigation

 

Pancerote

Za doručak ili večeru

Priprema

U mlako mleko sa malo šećera i brašna staviti kvasac da nabubri. U činiju za mešenje sipati deo brašna, so, šećer, ulje, jaje i pripremljen kvasac, pa u početku mesiti sa varjačom. Zatim uz dodavanje ostatka brašna umesiti testo i ostaviti ga 30 min da se udvostruči. Za to vreme pripremiti fil. Sjediniti izmućeno jaje, kečap, malo origana, šunku iseckanu na kockice i izrendan kačkavalj. Uskislo testo podeliti na 8 jufkica i svaku rasklagijati veličine manjeg tanjira. Na polovinu naneti fil, preklopiti i krajeve uviti kako ne bi iscureo fil prilikom prženja. Pancerote pokriti i ostaviti jos 15 min da odmaraju, a zatim ih pržiti na dobro zagrejanom ulju. Ispečene vaditi na salvetu, kako bi upile višak masnoće. Služiti ih npr.uz mileram.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 500 g brašna
    • 1 kvasac
    • 1 kašika šećera
    • 1 kašika soli
    • 1dl ulja
    • 2 dl mleka
    • 1 jaje
    • 1 jaje
    • 5 kašika kečapa
    • 250 g šunke (po izboru)
    • 250 kačkavalja