Toggle Navigation

 

Pekarske kiflice

Uživajte u kiflicama!

Priprema

Od navedenih sastojaka umesiti testo. Podeliti ga na 20 loptica. Svaku lopticu premazati uljem (cela površina loptice se premazuje uljem). Ostaviti loptice da odstoje jedan sat.  Loptice rastanjiti oklagijom ,što tanje, i urolati ih. Premazati ih jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 220 stepeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

dacamaki

Sastojci

    • 125 ml toplog mleka
    • 125 ml tople vode
    • 100 ml ulja
    • 1 kašicica šećera
    • 1 kašicica soli
    • kvasca
    • 500 g brašna
    • 1 jaje
    • susam
Ključne reči:
mleko ulje kvasac brašno susam