Toggle Navigation

 

Pivske kiflice by Jasmina

Ukusne i idealne su za sve prilike: dečije rodjendane, slavlja... svakako probajte :)

Priprema

Od piva, ulja, brašna, kvasca i soli zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste oko 30 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim podeliti na 8 jufki. Svaku jufku rastanjimo i podelimo na 8 trouglova. Na svako parče (trougao) stavljati po malo rendanog kačkavalja, uviti tako svako kiflicu i stavljati u podmazan i brašnom posut pleh. Svaku kiflicu premazati žumancetom i posuti susamom. Peći i zagrejanoj pecnici na 200*C oko 25 minuta. Pivske kiflice poslužiti tople.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jasmina Agic

Sastojci

    • 800 g brašna
    • 500 ml piva
    • 100 ml ulja
    • 1 kesica suvog kvasca
    • 200 g rendanog kačkavalja
    • 1 žumance
    • 1 kašicica soli
    • 1 kašika susama za posipanje
Ključne reči:
brašno pivo ulje kackavalj jaja